ΗΝΙΚΟΤΗΤΑ.
Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ Ο ΕΦΟΡΟΣ ΚΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΡΡΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΣΤΡΥΜΟΝΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ.
ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΥΠΗΡΧΕ Η ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΙΤΗΣ, (ΛΙΜΝΗ ΑΧΙΝΟΥ), Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΞΗΡΑΝΘΗΚΕ ΤΟ 1931 ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΥΛΕΝ
ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 24 ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ:
ΑΓΓΙΣΤΑ ΠΟΛΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΓΓΙΣΤΑ
ΑΓΡΙΑΝΗ ΠΟΛΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΝΕΟ ΣΟΥΛΙ
ΑΡΓΙΛΟΣ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΛΟΓΓΑΡΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΚΕΡΔΥΛΙΑ
ΑΡΩΛΟΣ ΠΟΛΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΝΙΚΟΚΛΕΙΑ.
ΑΜΦΙΠΟΛΗ (Ή ΕΝΝΕΑ ΟΔΟΙ) ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΝΕΑ ΑΜΦΙΠΟΛΗ
ΒΕΡΓΗ ΠΟΛΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΕΡΓΗ
ΒΙΣΑΛΤΙΑ ΠΟΛΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΝΙΓΡΙΤΑ
ΓΑΖΩΡΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΓΑΖΩΡΟΣ
ΔΟΜΗΡΟΣ ΠΟΛΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΡΟΔΟΛΙΒΟΣ
ΔΡΑΒΗΣΚΟΣ ΠΟΛΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΡΑΒΗΣΚΟ
ΕΥΠΟΡΙΑ ΠΟΛΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΣΤΡΟ
ΗΙΩΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΤΟΥΖΛΑ (ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΦΡΥΝΙΟΥ), ΣΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΡΥΜΩΝΑ.
ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΣΙΝΤΙΚΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΙΧΝΑΙ ΠΟΛΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ
ΚΑΛΛΙΤΕΡΕΣ ΠΟΛΗ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΘΕΡΜΑ ΤΗΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ
ΚΕΡΔΥΛΙΟ ΠΟΛΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΚΕΡΔΥΛΙΑ
ΜΥΡΚΙΝΟΣ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΜΥΡΚΙΝΟΣ
ΟΛΔΗΝΟΣ ΠΟΛΗ ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΝΕΟ ΣΚΟΠΟ
ΣΙΡΙΣ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΕΡΡΕΣ.
ΣΚΟΤΟΥΣΣΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΒΑΜΒΑΚΟΦΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
ΣΦΟΛΕΝΟΣ ΠΟΛΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΙΟ ΣΦΕΛΙΝΟΣ
ΤΙΝΤΟΣ ΠΟΛΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΙΤΟΧΩΡΙ
ΤΡΙΣΤΩΛΟ ΠΟΛΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙ ΣΙΝΤΙΚΗΣ
ΤΡΑΓΙΛΟΣ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΗΔΟΝΟΧΩΡΙ
ΟΙ ΑΡΧΑΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΕΓΑΛΟΙ ΝΑΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΜΝΗΜΕΙΩΝ, ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ Κ.Α.
ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΙΚΩΝ ΡΑΤΣΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΖΑΡΩΝ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΑΝΙΟ ΝΟΜΟ ΜΕ ΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ.
ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΟΡΓΙΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.
ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΡΟΓΟΝΙΚΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ, ΕΠΙΤΥΜΒΙΕΣ ΣΤΗΛΕΣ, ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΑΓΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΛΟΧΡΥΣΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΧΡΥΣΩΝ ΚΑΙ ΑΡΓΥΡΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΤΑ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Α’, Β’ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΩΜΕΓΑ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΑΠΕΙ.
ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΘΛΙΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΟ ΚΤΙΣΜΑ ΜΕ ΕΞΗ ΤΡΟΥΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΜΠΕΖΕΣΤΕΝΙ (ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ) ΤΟΥ 15ΟΥ ΑΙΩΝΑ Μ.Χ., ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΙΧΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.
ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ.
ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΟΛΟΣΩΜΟ ΑΚΕΦΑΛΟ ΑΓΑΛΜΑ ΘΗΛΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΙΠΠΕΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΚΑΛΠΑΖΕΙ, (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΟΛΔΗΝΟΥ ΤΟ 1964).
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΕΠΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.
ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΙ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΤΥΜΒΙΕΣ ΣΤΗΛΕΣ. ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΛΗ ΜΕ ΑΕΤΟ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΑΥΡΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΒΕΡΓΗΣ.
ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΥΟ ΕΠΙΤΥΜΒΙΩΝ ΠΛΑΚΩΝ ΜΕ ΣΚΗΝΕΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΟΞΟΤΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΙΠΠΕΑ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑ ΚΑΠΡΟ.
ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΥΟ ΑΓΓΕΙΑ.
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΩΜΑΙΚΑ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ.
ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΕΩΝ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ. ΑΓΑΛΜΑ ΥΨΟΥΣ 5,3 ΜΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΒΑΘΡΟ. ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΣΤΡΥΜΟΝΑ.
ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β’ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΩΜΕΓΑ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΑΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΚΕΔΩΝ
0 Σχόλια